Leer smaak benoemen

Ben jij die smaakliefhebber die interactief meer van wijn wilt weten? Of misschien heb jij de ambitie om net als ik Vinoloog van de Wijnacademie te worden. Ik help je graag. Als aanbevolen wijndocent deel ik graag mijn kennis en passie tijdens de verschillende erkende wijncursussen, die ik allemaal persoonlijk begeleid. Leerzaam, op een ontspannen manier én in duidelijke taal.

 

VinologenOpleiding banner 468x60

ResizedImage186170 MBO 20171212 2 kopie

 

"Leuk om in een gezellige ambiance in één avond iets te leren over wijn. Ik kan nu beter wijn beoordelen. Dankjewel, ik heb genoten." ~ René Jansen

Wijnworkshop Proef!

1 avond | 19.45 - 22.15 uur | Kookstudio De Hofsteede in Limmen | €45,00

Dinsdag 3 maart 2020 

Maandag 18 mei 2020

Tijdens deze avond worden de ogen, neus en mond op scherp gezet! 

We gaan in op het benoemen van de kleur, geur en smaak van de wijn en er wordt kort uitgelegd hoe wijn gemaakt wordt. We ruiken aan de geurflesjes van Nez du Vin, allemaal geuren die ook in wijn kunnen voor komen. Enkele wijntermen als 'kurkwijn', 'azijnsteek' en 'tannine' worden besproken en/of geproefd. Kortom, een leerzame en gezellige avond die geschikt is voor de beginnende proever.

Direct inschrijven

BVE 190614 0189

"Bedankt voor je professionaliteit, goede dosis vrolijkheid en enthousiasme tijdens de workshop." ~ Wendy Weel

Wijnworkshop Serveer!

1 avond | 19.45 - 22.15 uur | Kookstudio De Hofsteede in Limmen | €45,00

Dinsdag 31 maart 2020

Maandag 15 juni 2020

Net als de workshop Proef! is dit een introductieles. Je hoeft dus nog niet veel van wijn te weten om deel te nemen. 

De belangrijkste wijngebieden en zijn druivenrassen worden besproken en we 'vertalen' een wijnetiket. Natuurlijk wordt er ook tijdens deze workshop geproefd en ontdekken we wat wijn met iets erbij doet. We leren welk effect temperatuur heeft op wijn en waarom hij wordt gekaraffeerd of gedecanteerd?

Direct inschrijven

MBO 20171212 13 kopie

"Zelfs de wijnkenner in ons gezelschap heeft nieuwigheidjes van je gehoord. Bedankt voor de gezellige en leerzame avond." ~ Mieke Rockx

Workshop Combineer!

1 avond | 19.45 - 22.15 uur | Kookstudio De Hofsteede in Limmen | €55,00

Dinsdag 4 februari 2020 (=volgeboekt)

Donderdag 11 juni 2020

Wil jij weten hoe je het beste wijn met spijs kan combineren? Tijdens deze avond leer ik je de basis van het combineren. We maken smaakprofielen en ontdekken hoe smaken elkaar kunnen versterken. Een smakelijke en gezellige introductie in smaak.

Direct inschrijven

ResizedImage150200 Touraine

"Hoe komt het dat de smaak van natuurwijn zo anders is dan we gewend zijn?" ~ Steven van Oosterzee, MV

Masterclass Vin Nature wijn

Dinsdag 24 maart | 20.00 - 22.00 uur | Kookstudio De Hofsteede in Limmen  |  50,00  |  o.l.v. Steven van Oosterzee Magister Vini

In onze samenleving is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Dit geldt ook voor de wijnwereld. Biologische wijn, biodynamische wijn, natuurlijke wijn, je komt het steeds vaker tegen in de wijnwinkels. Maar wat betekenen deze termen eigenlijk precies? En levert het automatisch ook lekkere wijn op?

In deze masterclass gaan we hier uitgebreid op in, en dan vooral op de meest spraakmakende groep: die van natuurlijke wijn. Wat is het precies? Hoe komt het dat de smaak van deze wijnen vaak zo anders is dan we gewend zijn? En wat kunnen we hier als wijnliefhebbers van vinden? Al deze vragen zullen aan de orde komen aan de hand van zeven verschillende natuurlijke wijnen, die we met elkaar proeven en bespreken. De discussie die dit oplevert, zal je blik op wijn zonder twijfel verruimen. Zeer geschikt dus voor iedere avontuurlijke wijnliefhebber.

Deze masterclass gaat door bij minimaal 10 deelnemers.

Smaakvermaak Proeverij

"Bedankt voor 2 leuke en leerzame avonden. Jouw enthousiasme heeft daar voor een belangrijk deel aan bijgedragen. Ik sluit me binnenkort graag aan bij de vervolgcursus. Tot dan!" ~ Im Harder

Wijnvignet (sden 1)

2 avonden | 19.45 - 22.15 uur | Kookstudio De Hofsteede in Limmen | €110,00 (inclusief btw en erkend diploma

Dinsdag 3 en 31 maart 2020

Maandag 18 mei en 15 juni 2020

Smaakvermaak stelt jouw in staat om in twee avonden het erkende diploma Wijnvignet te halen. Wanneer zowel de workshop Proef! als de workshop Serveer! wordt gevolgt, kan je na enig huiswerk tussendoor examen doen bij Smaakvermaak na de wijnworkshop Serveer!

Direct inschrijven

BVE 190614 0217 1

"Leuk die lessen in een kleinschalige groep, duidelijk, gezellig en door jou met veel enthousiasme gebracht!" ~ Kirsten van Grootheest

Wijnoorkonde (sden 2)

5 avonden | 19.30 - 22.00 uur | Kookstudio De Hofsteede in Limmen | €225,00 (exclusief landelijk examen)

Dinsdag 7 en 21 april, 19 en 26 mei, 9 juni 2020

In 5 avonden leer je in wijn de verschillende soorten smaken herkennen en onderscheiden uit de belangrijkste wijngebieden van de wereld. We gaan dieper in op de verschillende wijnbereidingen en lezen samen wijnetiketten.

Deze cursus is een opstap naar de opleiding voor het professionele Wijnbrevet.

We werken met het cursusboek ‘Ik weet meer van wijn’. Het is mogelijk om het cursusboek via Smaakvermaak te bestellen voor €40,00 inclusief btw. Dit zit niet bij de cursusprijs inbegrepen. 

Je kunt je na deze cursus opgeven voor het officiële wijnexamen Sden 2 (facultatief) die via de Wijnacademie wordt afgenomen.

 

Direct inschrijven

MBO 20171212 195 kopie

"De cursus is leerzaam en er is altijd ruimte voor een lach. Daarom blijf ik graag bij je terugkomen." ~ Miranda Winters 

Wijnbrevet (sden 3)

8 avonden | 19.30 - 22.15 | Kookstudio De Hofsteede in Limmen | €399,00 (exclusief landelijk examen)

Donderdag 13 februari, 5, 12 en 26 maart, 2 en 9 april, 7 en 14 mei 2020

Dinsdag 15 en 29 september, 6 en 27 oktober, 3, 17 en 24 november, 8 december 2020 (data onder voorbehoud)

Deze cursus is voor wijnliefhebbers die dieper in willen gaan op de verschillende wijnlanden en hun geschiedenis, druivenrassen, klimaat, wijnwetgeving, etikettering en rijping.

Bij deze cursus staat het leren proeven voorop en minimaal zeventig wijnen worden door ons beoordeeld. Er zal één les gegeven worden bij Wijndomein De Koen in Zuid-Scharwoude, waar wijnboer Pieter de Boer ons meeneemt in de wereld van het wijnmaken.

De laatste les staat in het teken van het proefexamen en we sluiten deze les af met lekkere hapjes.

Je kunt je na deze cursus opgeven voor het officiële wijnexamen Sden 3 dat toelating geeft tot de vinologen opleiding van de Wijnacademie.

We werken met het cursusboek ‘Ik weet veel van wijn'. Je kan dit boek zelf bestellen via Stichting Platvorm Dranken. Klik op deze link om het cursusboek te bestellen.

Direct inschrijven

Al dorst gekregen?

Graag zie ik je terug tijdens mijn wijncursus, want wijn is namelijk nóg leuker en lekkerder wanneer je er iets meer vanaf weet.

 

Margret Weijers
06 - 22 79 32 22
info@smaakvermaak.nl

 

NB: Na aanmelding ontvang je binnen een week een email. Mocht je deze mail missen, check dan je spambox of bel me even, want dan is er iets mis gegaan. 

 

Weten welk aanbod bij jou past? Stuur mij een email en ik zal je helpen met de juiste keuze maken.