Geniet jij ook zo van deze feestmaand? Het is een drukke tijd, ook voor Smaakvermaak. Niet alleen vanwege de wijncursussen, maar ook omdat de relatiegeschenken voor kerst bij de bedrijven moeten staan. Gelukkig brengt het ook veel gezelligheid met zich mee. Het begint meestal wanneer ik de vele kerstverlichting buiten zie hangen. Daar word je toch blij van? En zo zijn die donkere dagen voor kerst helemaal niet zo donker meer…

December noem ik bij voorkeur de wijnmaand. Elke maand is natuurlijk een goede maand voor wijn,  maar in deze maand vieren we de meeste feestdagen en die feestdagen gaan nu eenmaal vaak gepaard met wijn. Nu begrijp ik dat je als liefhebber zonder wijnkennis moeite hebt met het uitzoeken van wijn voor deze smakelijke feestdagen. Heb jij er weleens aan gedacht om  mij om wijnadvies te vragen? Dit is helemaal niet zo duur als jij denkt. Jij mailt mij het kerstmenu, het bedrag wat je maximaal wilt besteden én het aantal flessen dat je nodig hebt, en ik mail je mijn wijnsuggesties met prijzen toe. Groot pluspunt van Smaakvermaak is dat de wijnen perfect matchen bij de gerechten, want dat is mijn vak. Daar heb ik voor geleerd en veel voor moeten proeven (hihi).

Maar zou het eigenlijk niet veel leuker zijn om volgend jaar zelf de wijnen uit te kunnen kiezen bij het kerstmenu? Ik kan het je leren. Ik geef donderdag 7 maart 2019 de workshop Combineer! en er zijn nog een paar plekjes vrij. Wat we zoal doen? Proeven en nadenken over smaak. In tegenstelling tot wat veel mensen denken hebt je voor deze avond geen wijnkennis nodig, want het is de smaak die we gaan benoemen. Ook ik ben eerst begonnen met een wijn-spijscursus, de rest volgde vanzelf.

Ben jij enthousiast geworden en wil jij verzekerd zijn van die vrije stoel? Meldt je dan hier aan. Ik wens je alvast hele fijne kerstdagen met een flinke scheut smaakvermaak.

Terug naar overzicht...