Nog even en we hebben koning winter weer achter de rug. Nou ja, nog even… ruim een maand te gaan. Maar dit ‘even’ zeg ik alleen maar om mezelf moed in te spreken. Nog vijf weken deze kou trotseren en dan komt de lente weer om de hoek kijken. En in de zomer, wanneer ik nippend aan een glas sauvignon blanc peentjes zit te zweten, denk ik met weemoed terug aan deze kou. Het is ook nooit goed hè?

Bij deze lage temperatuur denk ik trouwens helemaal niet aan een glas sauvignon blanc. Ik drink dan liever rode wijn. Wat ook heerlijk smaakt, is rode port. Het alcoholgehalte van port zit tussen de 18 en 20% (rood maximaal 14%), daar word ik dus lekker warm van. De flessen port zijn hier niet aan te slepen:-)

Nu even zonder dollen. Ik ben dus een seizoendrinker. Dat betekent bij hoge temperaturen verfrissend wit met sappige zuren en in de winter rode wijn. En jij? Wat drink jij het liefst? Mocht je hier geen antwoord op kunnen geven,  lees dan mijn blog “Kies in 7 stappen de juiste wijn  en je zal zien dat het echt niet zo moeilijk is. Is 7 stappen je te veel? Onthoud dan welk druivenras je lekker vindt. Hiervoor hoef je namelijk geen vinoloog te zijn, je weet heel goed wat je wel èn wat je niet lekker vindt!

Leuk wanneer je in het commentaarveld hieronder laat weten welke wijn jij graag drinkt.

Saluté, op de warmte!

Terug naar overzicht...